Untitled Document
 
 
 
 
UniWeb Design
 

A ZeneTheatrum tevékenységi köre több terültre terjed ki ; színházi produkciók, színi-tanoda, drámapedagógia, tanári továbbképzések, színházi nevelési programok, táboroztatás, csapatépítő tréningek -, de mindegyik központjában az élményekre, fejlődésre, tanulásra vágyó ember áll, legyen az akár felnőtt, akár gyermek. Olyan tapasztalatokhoz igyekszünk hozzájuttatni tanítványainkat, amelyeken keresztül fejlődik az önértékelésük, kreativitásuk, önbizalmuk, szociális készségeik. Ezek az élmények hatékonyan fejlesztik az önismeretet, és hozzájárul ahhoz, hogy sikereket érjenek el az élet bármely területén.

 

ZeneTheatrum Musical Színház története

A ZeneTheatrum 2000-ben alakult, önálló egyesületté 2002-ben fejlődött. Szervezetünk fő célja kezdetben az volt, hogy zenés nagyszínpadi produkciókat hozzunk létre és tartsunk repertoáron Debrecenben, illetve utaztassuk azokat  Hajdú-Bihar, illetve a környező megyék településeire. A készülő produkciókhoz megkerestük Debrecen tehetséges és vállalkozó kedvű fiatal művészeit, akik kedvet éreztek egy lendületes, fiatalos, energikussága és körülményei miatt alternatívnak tekinthető musical színházhoz csatlakozni.

Így színházunk falai közt megfordultak Jászai díjas színművészektől kezdve televíziós sorozatszínészen és pop-rock sztárokon át pályakezdő- és amatőr színészek, jazz-, rock és operaénekesek, kóristák, valamint balett művészek, néptánccsoportok és még sokan mások.

Túlnyomórészt ismert darabokat dolgozunk fel, célközönségünk eleinte a gimnazista és felnőtt korosztály volt, az utóbbi időben pedig  a gyermekek és családok színházi igényeit igyekszünk kielégíteni.

A színpadra állításnál mindenekelőtt szem előtt tartjuk, hogy a gyermek talán elsőként találkozik az adott művel, ezért törekszünk a jó értelemben vett "klasszikus" rendezésre, amely az öncélú formaalkotás helyett, a darabban meglévő drámai feszültségre, humorra, szépségre, izgalomra épít. Így születtek meg a ZeneTheatrum nagyestés produkciói, mint az István, a király (2000.), Sztárcsinálók (2002.), A Dzsungel Könyve (2005.), GREASE (2006.), A vitéz szabólegény (2007.), Valahol Európában (2007.), János vitéz (2008.), Diótörő (2008.), Lufipufi és Barátai (koncert-show 2009.),

 

ZeneTheatrum Stúdió és SziniTanoda története

A szakmabelieken kívül már kezdettől fogva kerestük a tehetséges érdeklődő fiatalokat, akik szeretnék magukat kipróbálni színpadon, kíváncsiak erre az érdekes világra és, ha esetleg nem is akarnak színházi pályán elhelyezkedni, szeretnék idejüket egy jó csapatban eltölteni sikerélményeket szerezni. 

Ebből az igényből kiindulva indítottuk be 2005-ben a ZeneTheatrum Stúdiót, ahol a színpadra vágyó fiataloknak ének, tánc, színészmesterség képzést kezdtünk biztosítani és lehetőséget adtunk nekik a színpadi szereplésre és fejlődésre. Ezek a foglalkozások a középiskolás korosztályt érintették leginkább és büszkék vagyunk, hogy több tanítványunkat indítottuk el a pályán.

Új korszakot jelentett történetünkben a Mini Szinitanoda létrejötte 2009-ben, amely ajtót nyit a legkisebbeknek is, és akkora igényt tapasztaltunk a gyerekek és szülők körében, valamint annyira megszerettük ezt az újfajta kihívást, hogy azóta, ez a ZeneTheatrum fő tevékenységévé nőtte ki magát. 

A szervezet működése szinte teljes mértékben ennek rendelődik alá, a meglévő előadásainkat ún. vizsgaelőadásként a növendékek rendelkezésére bocsátjuk, hogy azok fő- és csoportos szerepeiben megmutatkozhassanak a közönség előtt, új produkciót pedig évente csak egyet tervezünk a nagyközönség számára, amelyben a legügyesebb tanodások szintén szerepelhetnek.

 
 
 
UniWeb Design
 
 
 
UniWeb Design